Insights Discovery: understand yourself and others | Qlick

Insights Discovery©

Qlick letters
Soms zou je in het hoofd van je collega’s willen kijken om te zien wat zich daar afspeelt. Waarom reageren ze op een bepaalde manier? Waar liggen hun sterktes en waar juist niet? Het kan een leven lang duren om iemand beter te begrijpen. Met Insights Discovery krijg je al die inzichten in één klap.
Qlick begeleidde ons op een ontdekkingstocht naar onszelf, ons eigen denken en voelen en een beter begrip voor de reacties van anderen. Na een dagvullende sessie groeide het besef dat we nog maar aan het begin staan van de analyse.

Insights Discovery© is een methode gebaseerd op de typologieën van psychiater en psychoanalyst Carl Gustav Jung. Aan de hand van kleurprofielen krijg je inzicht in gedragsstijlen – te beginnen met die van jezelf. Hoe je denkt en reageert; wat je motiveert of juist afremt; met welke andere gedragsstijlen je het goed kan vinden of juist moeilijk contact legt; …

Vanuit een groter zelfinzicht kan je gemakkelijker afstemmen op en verbinding maken met anderen. Dit zorgt voor een werkomgeving  waarin vernieuwing, creativiteit en productiviteit floreren.

Insights Discovery© is een aanrader voor iedereen die zichzelf verder wil ontplooien. Het is een nuttig instrument om inzicht te krijgen in je eigen werk- of managementstijl, te begrijpen waarom je aarzelt over een grote beslissing of om richting te geven aan je loopbaan.

In een werkomgeving kan je Insights Discovery© toepassen om de dynamiek van een heel team te begrijpen en te verbeteren. Dat leidt tot betere samenwerking en hogere effectiviteit.

Pluspunten van het Insights Discovery© model:

  • Insights Discovery© maakt gebruik van een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel. De vier kleuren verwijzen naar gedragseigenschappen die we het liefst of gemakkelijkst laten zien.
  • Gemakkelijk te onthouden en te gebruiken.
  • Laat toe om met eenvoudige taal en op een obectieve manier zaken te benoemen die de samenwerking kunnen bemoeilijken of verbeteren.
  • Sterk onderbouwd model dat toelaat om luchtiger of meer in de diepte te gaan, afhankelijk van de interesse van de gebruiker.
  • Mooie basis voor verdere verdieping met andere werkmethodes of tools zoals het Insights Deeper Discovery© model.

Qlick biedt verschillende mogelijkheden om de kracht van Insights Discovery© te ontdekken en te ervaren:

Insights Discovery Profielbespreking

Wens je op individuele basis meer te ontdekken over dit model en jouw eigen voorkeuren? Dan is de formule Insights Discovery Profielbespreking iets voor jou. Met je eigen Insights Discovery© profiel heb je een krachtig instrument in handen om jezelf te ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel.

Klik hier voor meer info.

Insights Discovery Workshop

Een krachtige workshop van een halve dag om meer inzicht in het model te verkrijgen, ook zonder een eigen profiel aan te vragen. We organiseren zowel open Insights Discovery Workshops waarvoor je je individueel kan inschrijven, als korte, op maat ingerichte workshops voor bedrijven. Ook als je reeds kennis hebt van de materie en die wenst op te frissen, is dit een aanrader.

Klik hier voor meer info over de workshop.

Insights Discovery Training

Gedurende een volledige dag ontdek je in onze Insights Discovery Training hoe de inzichten mbt het model je als team tot krachtigere communicatie, verbondenheid en effectievere samenwerking leiden.

Aan de hand van gefaciliteerde teamdiscussies, oefeningen en andere plenaire werkvormen, leren teamleden welke invloed hun individuele én gezamenlijke voorkeuren hebben op de teamdynamiek en -prestaties.

Klik hier voor meer info.


Door onze modellen met elkaar te combineren, kunnen we voor je team of organisatie een oplossing ontwikkelen voor een breed scala aan relevante organisatiethema’s. Denk hierbij aan omgaan met verandering, diverse en geïntegreerde cultuur creëren of succesvolle klantendienst en verkoopteams opbouwen. En dit zijn slechts een paar voorbeelden. Er zijn echt eindeloos veel mogelijkheden.

 

Je hoeft het niet van ons aan te nemen...

“Deze opleiding is niet alleen vandaag nuttig, we hebben ook een opening naar de toekomst om ermee verder te werken. Dus niet een training volgen om dan weer te vergeten, maar een opleiding waar we in de toekomst echt iets mee zijn.”
Tom Bogaert
Geassocieerd Notaris - Lato Notarissen
Bekijk de videotestimonial >
“Een inspirerende, effectieve training”
Een ‘soft’ onderwerp zoals perceptie van jezelf en van anderen, op een leerrijke en inspirerende manier brengen is geen evidentie in een verkoopsteam in de technologiewereld. Qlick is daar met glans in geslaagd! Ik ben ervan overtuigd dat we het effect gaan merken aan de omzetresultaten.
Geert Rottier
Director Corporate Market – Proximus EBU COR
“Na mijn Insights Discovery profielbespreking met Ruth, verwierf ik méér inzicht in wie ik als persoon ben en kreeg ik een verklaring voor de keuzes die ik dagelijks maak en de dingen die ik doe. Ze legde me heel overzichtelijk de theorie en psychologie achter het Insights Discovery model uit en pastte dit vervolgens op mij toe. Nu begrijp ik pas écht waarom ik me op zoveel projecten smijt en snel tot actie overga. Ik ben ook veel bewuster van de sterktes en valkuilen die bij mijn type horen en hoe daar mee om te gaan. Ik raad een Insights Discovery profielbespreking met deze topcoach dus zeker aan iedereen aan. Je verwerft een inzicht in wie je zelf bent, waar je sterktes en zwaktes liggen, hoe je met tegenovergestelde types kan communiceren en nog zoveel meer.”
Laurenz M.
“Qlick heeft ons allemaal betere managers gemaakt en helpt ons voortdurend om te evolueren en te verbeteren”
Als zaakvoerder van De Corbie stijlbar & barbier ben ik verantwoordelijk voor veertig mensen in drie kapsalons. Chantal begeleidt ons al zeven jaar en helpt mij, mijn partner en mijn managers om te reflecteren en te groeien. Ieder van ons heeft geleerd hoe hij of zij in elkaar zit door onze Discovery-profielen te laten opmaken. Daardoor begrijpen we elkaar beter en communiceren beter met elkaar. Qlick heeft ons allemaal betere managers gemaakt en helpt ons voortdurend om te evolueren en te verbeteren. Chantal heeft ons de ondersteuning gegeven om een duidelijk toekomstbeeld te vormen, zodat we nu recht op doel af kunnen gaan.
Nathalie Bollen
Zaakvoerder De Corbie stijlbar & barbier

Qlick begeleidde ons op een ontdekkingstocht naar onszelf, ons eigen denken en voelen en een beter begrip voor de reacties van anderen. We kregen de theorie van Jung uitgelegd, om die daarna praktisch toe te passen in ons professioneel en privéleven. Dat was een uitdaging, want onze groep telde 35 deelnemers van allerlei achtergronden en nationaliteiten.

Na een dagvullende sessie groeide het besef dat we nog maar aan het begin staan van de analyse en het toepassingsdomein. Een verdere uitdieping zou zeker de inzichten verrijken en de organisatie ten goede kunnen komen.

Philippe Wauters
Frisomat

Snelle booster

Heb je vijf minuten tijd? Bouw een Qlick-momentje in. Een stevige espresso voor de geest.

1-op-1-coaching

Al onze aandacht voor jouw vraag. Eén op één of, als het écht intensief mag zijn, als duo.

Beter leiding geven

Hoe kan jij je medewerkers nog beter ondersteunen? Leer een nieuwe aanpak of houd je leiderschapsstijl tegen het licht.

Evenwicht vinden

Niemand gaat élke dag fluitend door het leven. Maar als je goed in je vel zit, kom je dicht in de buurt.

Mijn team stimuleren

Een sterk team bouw je met goed ondersteunde mensen. Ga samen aan de slag en laat iedereen schitteren.

Uniek advies

Nood aan eerlijke feedback en advies zonder oordeel? Schakel onze expertise in.

Een cadeautje

Het geluk zit in een klein hoekje. En dat hoekje heb je net gevonden.

Blijven groeien

Op zoek naar meer? Laat je verder inspireren.